Uzbuna zbog toaletnog papira: Policija pregledava zahode na javnim mjestima i u kućama

turkmenistan, GURBANGULI BERDIMUHAMEDOV, wc papir, probava, hrana, wc, muškarci, wc, razlog
Policija u zapadnoj pokrajini Balkan dobila je naredbu da pregleda zahode na javnim mjestima i u kućama i pronađe dokaze da umjesto toaletnog papira ljudi koriste novine s fotografijama predsjednika, prenosi internetski portal Fergana sa sjedištem u Moskvi.

Policajci moraju pronaći "uprljane" fotografije čelnika države u kantama za smeće i odlagalištima otpada, piše portal.

Dodaje da će oni koji su "oštetili" predsjednikove fotografije dobiti upozorenje. No, prema portalu Alternativnnyy Novosti Turkmenistana, takvih će biti puno, jer Turkmeni, osiromašeni dugom gospodarskom krizom, nerado troše novac na toaletni papir

"Zašto kupovati WC papir kada imaš gomilu novina na koje se stanovnici Turkmenistana moraju pretplatiti", piše portal. Ističe i kako je teško "promašiti" predsjednikovu fotografiju jer su ih novine prepune.

Najnoviji progon uslijedio je nakon što je nekoliko djece uhićeno jer su oštetili plakate Berdimuhamedova, tvrdi Radio Azatlyk.

Navodi jedan takav slučaj u kojem su djeca bacila na pod Berdimuhamedov poster i po njemu skakali dok su se igrali. U drugom slučaju, djeca su uhićena jer su nacrtala brkove i bradu na fotografiji autokratskog čelnika države, piše BBC. (Hina)