FOTO/VIDEO  Uspješan napad ISIL-a na zračnu vojnu bazu T4

Sirija, Ekstremisti iz ISIL-a, Stratfor,, baza T4
Američka kompanija za obavještajne i analitičke izvještaje, Stratfor, objavila je kako su ruski helikopteri i kamioni uništeni u napadima ISIL-a na prostoru sirijske vojne baze T4 u provinciji Homs. Kao dokazni materijal priložili su satelitske snimke na kojima se navodno prikazuje uništenje vojne opreme.

No, iz Rusije opovrgavaju ove informacije. "Svi ruski helikopteri koji se trenutačno nalaze u Siriji upravo sudjeluju u rutinskim zadacima uništenja terorista. Nismo imali nikakve gubitke u ljudstvu u ruskoj bazi tamo", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, general Igor Konašenkov.
No, iz Stratfora ističu kako je sirijska zračna vojna baza T4 u provinciji Homs korištena od strane ruskih snaga te kako su tamo stacionirali svoje helikoptere za operaciju oslobođenja Palmire.

Podsjetimo, ISIL je 14. svibnja objavio informaciju kako su uništili 4 ruska helikoptera i 20 kamiona. U isto vrijeme, ističu iz Stratfora, sirijski vladin izvor je izvijestio kako se događaju eksplozije na prostoru baze T4.

Stratfor je objavio dvije satelitske snimke baze - od 14. svibnja i od 17. svibnja. Na snimkama se zaista vidi uništenje. U njihovom izvještaju ističe se kako je uništeno četiri helikoptera, kamioni te je jedan MiG-25 oštećen.

Sve satelitske snimke možete pogledati ovdje.