VIDEO  Uragan Irma u Majamiju ruši dizalice, više od milijun domaćinstava bez struje

uragan irma

... Miami su se počele rušiti dizalice, kojih u tom gradu ima na desetine, a predstavljaju posebnu opasnost za stanovnike koji nisu napustili grad zbog svoje visine i težine.

Stotine tisuća ljudi na Floridi provelo je noć u skloništima. Vlasti kažu da je više od milijun domaćinstava bez struje. Obustavljen je rad hitnih službi pa policija i vatrogasci neće odgovarati na pozive dok uragan ne prođe. Upozorenje za uragan izdato je za veći dio Floride, na području na kojem inače živi 36 milijuna ljudi.

- Ova oluja ima golemu razornu moć i molim svakoga tko je na njenom putu da pazi na upozorenja i skloni se. Stvari su zamjenjive, ali životi nisu i sigurnost mora biti na prvom mjestu. Samo se sklonite. Moja administracija prati situaciju bez prestanka. Činimo sve što možemo kako bismo spasili živote i pomogli. Nikada nismo vidjeli ovakvo nešto. Ali zajedno ćemo se oporaviti i obnoviti - poručio je Amerikancima na pogođenom području predsjednik Donald Trump.

Nacionalna meteorološka služba objavila je da glavni udar oluje polako napušta Florida Keys, te nastavlja prema unutrašnjosti.