Ukrajinom bjesni rat

Kijev, Barack Obama, Vladimir Putin, Putin, Ukrajinska služba sigurnosti, Viktor Janukovič, ukrajina, ukrajinske snage reda, ukrajina, bjesni rat, proruski separatisti, EU i Ukrajina, Rusija, EU i Rusija
On je potvrdio da su ukrajinske snage reda zauzele televizijski toranju u Krematorsku, ali nije dao nikakve podatke o mogućim žrtvama ili pojedinostima akcije. "Aktivna faza operacije nastavljena je u zoru. Ne zaustavljamo se", napisao je Avakov na Twitteru.

Ruski mediji također su javili o borbama oko Krematorska, a pozivajući se na bolničke izvore govore da je u sukobima jedna osoba poginula a devet je ranjeno.

U petak su ukrajinske vlasti počele akciju protiv separatista u susjednom Slovjansku, gradu s oko 130.00 stanovnika. U borbama su srušena najmanje dva ukrajinska helikoptera, pri čemu je jedna dvočlana posada poginula a jednu su zarobili separatisti. Proruski aktivisti su objavili da su u Slovjansku ubijena tri njjihova "vojnika" i dva civila.

Trideset osam osoba je izgubilo život u požaru u jednoj zgradi u Odesi, na jugu Ukrajine, nakon sukoba pristaša ukrajinskog jedinstva i proruskih aktivista u petak, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Kijevu. Ministarstvo nije reklo ništa o okolnostima nesreće.

Nešto ranije, povorku s oko 1.500 ljudi, uglavnom navijača nogometnih klubova Odese i Harkiva palicama, kamenjem i eksplozivom napalo je više stotina proruskih aktivista u kacigama, usprkos pokušaju policije da ih razdvoji. U sukobu su četiri osobe izgubile život, a petnaestak je ozlijeđeno.

Hina