Ukrajina i proruski pobunjenici potpisali sporazum o primirju

sporazum, primirje, ukrajina, Proruski aktivisti, ukrajina, proruski separatisti, primirije , sukobi, ukrajina, ukrajinska vojska, sukobi u Ukrajini, proruski separatisti, Rusija, stanje u Ukrajini, ukrajina, proruski separatisti, Proruske snage, mobilizacija, ukrajina, proruski separatisti, ukrajina, EU i Ukrajina, Teško oružje
Još nema potvrde o dogovoru s pregovora u bjeloruskom glavnom gradu Minsku, no Interfax je, pozivajući se na izvor blizak pregovorima izvijestio da je postignut sporazum koji čini 14 točaka. I agencija RIA novosti objavila je istu informaciju pozivajući se na informaciju s pobunjeničkog Twitter računa.

Vjerodostojnost informacije još nije moguće potvrditi iz neovisnih izvora, a pobunjenički vođa Vladimir Antjufejev za Reuters je rekao da još nema potvrdu od predstavnika separatista u pregovorima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ovaj je tjedan kazao da je za poteze koji će dovesti do rješenja sukoba s Ukrajinom, a ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u četvrtak je obećao da će objaviti prekid vatre ukoliko se realiziraju pregovori u Minsku.

Izvor: Hina|Danas.hr