Ubojica majke i djeteta u SAD-u smaknut na električnoj stolici

smrtna kazna, ubojica, SAD

Dvostruki ubojica, koji je izabrao električnu stolicu, smaknut je u četvrtak navečer u američkoj saveznoj državi Tennessee.
Stephen West je osuđen 1986. jer je na smrt izbo majku i njenu 15-godišnju kćerku, prenio je CNN. On je nekoliko puta izbjegavao pogubljenje, jednom 2001. godine kada je uložio žalbu na smrtnu kaznu.

Jack Campbell, čiji je ujak suprug i otac žrtava, izrazio je žaljenje zbog pravosudnog sistema.

"Naša obitelj duboko pati posljednje 33 godine zbog svih žalbi za koje mislimo da nisu pravedne i mislimo da nismo trebali prolaziti kroz sve to jer dokazi postoje da je on počinio zločine. Sve se moglo završiti za 24 sata, nije trebalo da prođu 33 godine", kazao je on.

Svjedoci, koji su prisustvovali smaknuću, kazali su da je West jecao u stolici prije nego što je umro.

Novinari izvještavaju da su mu posljednje riječi bile "U početku stvori Bog čovjeka". Zatim je počeo da jeca i rekao je "Isus je tugovao. To je sve."

Proglašen je mrtvim u 19.27 po lokalnom vremenu.

West je poricao da je ubio majku i kćerku. Za njihove smrti je okrivio sudionika.

U Tennesseeu, osoba koja je osuđena na smrtnu kaznu prije 1999. godine može izabrati da li želi pogubljenje električnom stolicom ili injekcijom. U 2018. godini, u Tennesseeu je dva puta upotrebljena električna stolica za pogubljenja.

Od 9. kolovoza 2018. godine, pet osoba je pogubljeno u toj saveznoj državi, a Billy Ray Irick je postao prva osoba nad kojom je izvršena smrtna kazna u Tennesseeu od prosinca 2009.