U garaži pronašli tijelo djevojke (19): Umrla za vrijeme seksa u autu

žena preminula, gušenje

Francis Victoria Garcia, 19 pronađena je mrtva u subotu rano ujutro u svojim kolima na krovu javne garaže, piše "New York Post". Prije toga bila je na zabavi povodom Noći vještica u obližnjoj zgradi, koju je napustila s Michaelom Gaffneyem, 21.

Par je otišao u parkiran automobil u garaži, a tijekom grubog seksa došlo je do kompresije vrata, zbog čega je Gaffney osumnjičen za ubojstvo, saopćila je policija u New Jersey.

Obdukcijom je utvrđeno da je Garcijina smrt prouzrokovana ozlijedama nastalim pritiskom na vrat. U početku nije odmah bilo jasno je li za to kriv grub seks.

Gaffney je rekao policiji da su njih dvoje uzeli lijekove na recept i da su imali seks u automobilu kada je ona izgubila svijest.

Dokumenti suda pokazuju da su se njih dvoje upoznali preko zajedničkih prijatelja i razgovarali putem društvenih medija prije nego što su odlučili da sudjeluju u burnoj zabavi za Noć vještica u petak uvečer.

U neko doba rano u subotu njih dvoje su napustili zabavu na 14. katu luksuznog stambenog kompleksa i nastavili da se "druže" u automobilu žrtve na parkingu, kaže se u sudskim dokumentima.

Dok su imali seks na zadnjem sjedištu, Gaffney je ugušio Garciju. Kada se djevojka onesvijestila, Gaffney je pozvao prijatelja u pomoć.

"Udavio sam je, željela je da je gušim" - navodno je Gaffney rekao prijatelju.

Službenici su rekli da se Garcia, čiji je nivo alkohola u krvi bio tri puta viši od zakonske granice, nalazila na zadnjem sjedištu svog automobila s Gaffneyem u vrijeme njene smrti.

https://twitter.com/CaesarDarias/status/1190786114828849159?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1190786114828849159&ref_url=https%3A%2F%2Favaz.ba%2Fvijesti%2Fcrna-hronika%2F527805%2Fmomak-nije-imao-milosti-tokom-seksa-djevojka-pronadena-mrtva-u-automobilu

"New York Post" piše da je otvoren nalog na "GoFundMe" - koji je ubrzo ugašen - u korist osumnjičenog Gaffneya.

Kampanja za prikupljanje sredstava nastojala je da prikupi 20.000 dolara (18.079 eura) kako bi se iskoristila za "pošteno predstavljanje" 21-godišnjeg osumnjičenog Gefnija.

"Sakupljamo novac kako bi Michael dobio pošteno predstavljanje u svijetu u kojem su mediji u stanju da ispričaju bilo što što bi odgovaralo njihovoj agendi" - pisalo je na stranici koju je pokrenula sestra osumnjičenog Samantha Gaffney.

Stranica, koja je do nedjelje uvečer prikupila više od 6.000 dolara (5.423 eura), odjednom je ugašena u utorak.