U Budvi ljeto još traje, vrijeme je da posjetite ovo jedinstveno turističko blago

budva, ljeto

Ukoliko niste posjetili Budvu u rujnu i listopadu, onda niste istinski ni upoznali ovaj mediteranski grad. Tada se najbolje osjeća bilo Budve, a imat će te dojam da kuca samo za vas!

Prosječna temperatura zraka tijekom dana idealna je za uživanje na nekoj od tridesetak pješčanih plaža i mnogobrojnih skrivenih uvala, koje u ovom periodu nisu preplavljene turistima, kao u julu i augustu. Prosječna temperatura mora iznosi oko 25 stepeni – “idealna” što bi rekli Budvani, a nije zanemarljiva ni činjenica da su cijene smještaja, kao i cijene u ugostiteljskim objektima znatno pristupačnije od ljetnih, pa je barem vikend u Budvi pravi izbor tijekom rujna i listopada. 

Ukoliko želite da promijenite ambijent i umjesto u moru uživate u nešto drugačijim krajolicima – ne morate napuštati granice budvanske općine. Budva na svojoj rivijeri, dugačkoj 25 kilometara, ima oko 50 kilometara pješačkih staza koje prolaze kroz predivno zaleđe, povezujući autentična primorska sela.

Iako je ljetna sezona završena, budvanska rivijera nastavlja da živi i uživa u blagodetima svog geografskog položaja, i sve to u ritmu brojnih aktivnosti koje je Turistička organizacija općine Budva pripremila za rujan i listopad. Nizom manifestacija, što tradicionalnih, što modernih, Budvani privlače turiste u svoj grad, i kroz degustacije gastronomskih specijaliteta i vina te muzički program, prezentuju svoju gostoljubivost, kulinarsko umijeće, kao i sklonost ka dobrom provodu.

Iako se još uvijek nisu slegli dojmovi s posljednje “Petrovačke noći” i “Fešte na plaži” u Rafailovićima, već 5. listopada održat će se jedna od omiljenih lokalnih fešti od ribe, vina i piva – “Dan širuna”. Manifestacija s tradicijom održavanja dužom od 50 godina svake godine nudi bogat cjelodnevni program za odrasle i djecu, koji će ove godine uljepšati i koncert grupe “Magazin”.

U Budvi ljeto još traje, vrijeme je da posjetite ovo jedinstveno turističko blago.