FOTO/VIDEO  Teroristički napad u francuskoj zračnoj luci Orly

francuska policija
Francuske vlasti potvrdile su kako tretiraju jučerašnji napad u zračnoj luci Orly, južno od Pariza, kao teroristički napad. Podsjetimo, napadač, Ziyed Ben Belgacem, zgrabio je jednu policijsku službenicu te joj je pokušao oteti pušku. Nedugo zatim ubijen je od strane drugih pripadnika sigurnosti, no, kako ističe i francuska policija, za vrijeme napada na službenicu uzvikivao je islamističke slogane.

"Došao sam ovdje kako bih umro za Alaha, biti će smrti", uzvikivao je 39-godišnjak, inače francuski državljanin, navodi se u izvještaju. Također se navodi kako je Ben Belgacem, ranije optuživan za krađu i dilanje drogom, bio radikaliziran u zatvoru.Navodi se kako je tijekom dana prvo izveo napad u Le Bourgetu, jednoj drugoj zračnoj luci u blizini Pariza - tamo je otvorio vatru na policiju te ranio najmanje jednog službenika. Nakon toga je ukrao automobil te krenuo prema Orlyu, jednoj od najprometnijih zračnih luka u Francuskoj.

Nakon što je zgrabio mladu službenicu i pokušao joj oteti pušku, dvojica vojnika su zapucala prema njemu ubivši ga na licu mjesta.

Nakon napada privedeni su njegov otac i brat koji su primili poruke od njega neposredno prije napada.