FOTO/VIDEO  Teroristička organizacija Al-Nusra Front dobiva potporu iz Turske

Sirija, Allepo, rat u siriji, rat u siriji, kurdi, Allepo, rat u siriji, kurdi, zračne snage, YPG,  kurdske snage , Turska,  kurdske snage , Allepo, Artiljljerijski napadi , Azaz Sirija, Turska,  kurdske snage , Vijeće sigurnosti UN-a, Turska, Azaz Sirija, Sirija, rat u siriji, Turska, ISIL, Turska, odjel al Kaide , Al kaida, rat u siriji, sirijsko ratište, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Turska, Sergej Lavrov, John Kerry, Turska i SAD, Sirija
Rusko ministarstvo obrane objavilo je, pozivajući se na lokalne svjedoke, kako je teroristička organizacija Al-Nusra Front u Siriji primila pojačanje od 50 militanata i 3 vozila s municijom koje je prešlo granicu iz turskog teritorija. Pojačanje je stiglo u grad Anadan u blizini Aleppa, navodi se u izjavi.

Ističe se kako Al-Nusra Front militanti nastavljaju sa svojim provokacijama na sjeverozapadu provincije Aleppo. Pokušali su napasti kurdske položaje u Sheikh Maqsoodu, no, nakon kojih 2 sata borbe, povukli su se natrag na svoje položaje.

Činjenica da Al-Nusra Front, službeni ogranak Al-Qaede u Siriji, već duže vrijeme dobiva potporu iz pravca Turske nije nikakva tajna. No, sve dok se ova tema bude tretirala kao najveći geopolitički tabu na Zapadu, ovakva praksa će se vjerojatno nastaviti.