FOTO  Svećeničko ređenje u Katedrali Sv. Lovre i sv. Elizabete u Rotterdamu

Boris Plavčić, HKŽ sv. Nikole Tavelića, fra Juro Tokalić, fra Ivica Jurišić, Andrea Gustović-Ercegovac
Ovome se posebno raduje Hrvatska katolička župa Sv. Nikole Tavelića u Nizozemskoj sa sjedištem u Rotterdamu, jer je upravo ona iznjedrila ovo duhovno zvanje. Naime, prvi put u povjesti zaređen je jedan svećenik iz HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Nizuzemskoj.
Početkom rujna 2008. Boris Plavčić otišao je kao kandidat roterdamske biskupije u bogosloviju Het Willibrordhuis u Haarlem.
Za đakona ga je u roterdamskoj katedrali 8. studenog prošle godine zaredio također Biskup JHJ van den Hende.
Svečano euharijstijsko slavle predvodio je Biskup rotterdamski van den Hende, a koncelebrirali su nizozemski svećenici i profesori bogoslovije Het Willibrordhuis, župnik fra Juro Tokalić, te bivši župnik HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Nizuzemskoj fra. Ivica Jurišić. Posebnu atmosferu ovom slavlju su doprinjeli glazbenici hrvatske duhovne glazbe Carmina Croata, te glazbena grupa nizozemskog katedralnog zbora.

Katedrala je bila premalena za mnoštvo rodbine i vjernika koji su došli na ovo svečano i radosno slavlje da Bogu zahvale za novog svećenike, ali isto tako da ga zamole za njegovu ustrajnost i vjernost.

Među brojnim gostima iz nizuzemskog kulturnog i vjerskog života ovoj svečanosti su nazočili čelnici hrv. vjerskih i političkih udruga kao i djelatnici Veleposlanstva RH u Den Haagu na čelu sa veleposlanicom Andreom Gustović-Ercegovac.

Kako je danas bilo pogledajte u našoj geleriji fotografija .

Mladu misu vlč. Plavčić proslavit će u nedjelju, 29. svibnja u 13 sati u roterdamskoj katedrali .


HERCEGOVINA.info