Stručnjaci tvrde da je Jelenino ubojstvo naručio vođa sekte

Jelena Marjanović
Analizirajući dosadašnje natpise u medijima stručnjaci su gotovo sigurni da iza zločina stoji sekta, a ne odbacuju mogućnost i da je ubojica dobio naredbu da izvrši zločin.

Dosadašnja iskustva pokazuju da je dovoljno da guru kaže nekom svom učeniku da bi volio da neko bude ubijen. Ubica-sektaš to ne odbija, jer smatra da je u pitanju viši cilj, i za to djelo ima opravdanje, tako da nema grižnju savjesti, prenosi Telegraf.

Sumnjivo ponašanje

Mišljenje o ovom slučaju iznio je i poznati sektolog Srđan Mijaljević, koji je gostujući u jednoj TV emisiji, izjavio da je Jelenino ubojstvo bilo dio nekog rituala.

- Ta žena je usmrćena velikim brojem udaraca, a da pritom nije ni silovana, ni opljačkana, što govori da je posrijedi nešto drugo - izjavio je on.

Njemu je, kako je ispričao, sumnjivo ponašanje obitelji Marjanović, prenosi Alo.

- Sve ukazuje na to da se radi o guruističkoj sekti, u kojoj su Zorica i njen sin "mesije", a ostali uživaju u plodovima njihovog rada - objašnjava Mijaljević i dodaje:

I sama Zoranova prijateljica Rada je rekla medijima da je Zoran pripadnik sekte, jer je neprestalno pričao o kristovim vitezovima, i da on ima ključ spasenja.

Rada je tada izjavila za medije da joj te poruke nisu normalne i da joj je Zoran rekao da je u problemu, ali da joj on može pomoći. Prema njenim riječima ona je nastavila da se dopisuje sa njim da bi sebi dokazala da je on u sekti.

Položaj rana

Obducenti su, podsjećamo, na koljenima Jelene Marjanović primijetili nekoliko sitnih oguljotina za koje pretpostavljaju da su nastale za života.

Jedna od pretpostavki stručnjaka jeste da je Jelena klečala dok je ubojica udarao tupim predmetom u glavu, što je utvrđeno i na osnovu položaja rana!

Po svemu sudeći žrtva je molila ubojicu da je poštedi i ostavi živom. Kako je obdukcija pokazala, najvjerojatnije je već peti udarac u glavu bio smrtonosan. Osim ovih udaraca i jedva primjetnih poderotina na nogama, ona nema drugih povreda, što može da ukaže i na to da je ubojicu poznavala i da se sve dogodilo brzo, te nije uspjela ni da se brani, a kamoli da mu umakne.

Marjanović je 2. travnja ove godine otišla na trčanje u borčanskom naselju Crvenka, kada je suprug, koji je tamo bio sa njom i njihovom petogodišnjom kćerkom, izgubio iz vida. Nakon što je alarmirana javnost, Jelenino tijelo nađeno je u kanalu, nedaleko od trase kojom je džogirala.