Stotinjak ljudi udružilo snage: Putnici pomaknuli vlak i muškarcu spasili nogu

06.08.2014

Stotinjak putnika i osoblje željezničkog kolodvora udružilo je snage kako bi oslobodili muškarca čija je noga bila zapela između stanice i vagona.

Muškarac se, naime, u 8.50 sati ukrcavao na brzi vlak na Stirling postaji, 9km sjeverozapadno od Pertha u Australiji, kada se poskliznuo, a jedna mu je noga upala u rupu.

Dosjetljivi putnici i osoblje spasili su muškarcu nogu, koju je pritiskao 10.000 tona težak vlak, tako što su zajednički pomaknuli vagon.

- Odmah nakon nesreće, obavijestili smo vozača kako bi bili sigurni da vlak neće krenuti. Tada je naše osoblje okupilo putnike iz vlaka i organizirali su se tako što su zajednički zaljuljali vlak toliko da muškarca uspiju izvući i spasiti ga - kazao je glasnogovornik Transpertha David Hynes za ABC.

Na mjesto nesreće pozvana je Hitna pomoć, no muškarac nije zadobio nikakve ozbiljne ozlijede.


Nicolas Taylor kazao je za Perth Now kako je zajedno s prijateljima gurao vlak i pomogao osloboditi čovjeka.

- Bio je pomalo smotan, jer je upravo na mjestu gdje je pao pisalo upozorenje da 'pazi na rupu' - kazao je i dodao kako je osoblje odlično odradilo posao, preuzelo kontrolu, organiziralo akciju, te da im je trebalo samo 10 minuta da oslobode čovjeka.

- Kad sam vidio što se dogodilo mislio sam da ćemo tamo ostati satima - kazao je Taylor.

 

loading...