Što se to događa u Londonu? U samo 90 minuta izbodeno šestero tinejdžera

London
Tijekom četvrtka u britanskoj je prijestolnici zabilježeno nekoliko napada nožem u kojima je ozlijeđeno najmanje šest osoba, uglavnom tinejdžeri.

U istočnom dijelu Londona, usred bijela dana, izboden je 13-godišnjak koji se zbog ozlijeda opasnih po život nalazi u bolnici. U vezi ovog napada policija je uhitila trojicu mladića, piše The Telegraph.

Dvojica 15-godišnjaka zadobili su ozlijede opasne po život u Mile Endu, samo sat vremena prije nego je u bolnicu zaprimljen 13-godišnjak koji se bori za život. Policija je privela jednu osobu za koju postoji sumnja da je počinila napad koji tretiraju kao pokušaj ubojstva. Uhićen je i jedan 16-godišnjak zbog počinjenja manjih kaznenih djela kao i zbog sumnje da je sudjelovao u ovim napadima u Londonu, objavila je policija Tower Hamletsa.

Ovaj niz napada dogodio se samo dan prije najavljenog prosvjeda na istoku Londona kojim se želi pozvati vladajuće da poduzmu nešto u vezi nasilja na ulicama glavnog grada. U Londonu je proteklih nekoliko mjeseci ubijeno nekoliko tinejdžera.

U srijedu je nedaleko od Hackney Central stanice ubijen 18-godišnji Israel Ogunsola, dva dana prije njega ubijen je 16-godišnji Amaan Shakoor. On je upucan na ulici Markhouse Road u okrugu Walthamstow samo nekoliko minuta nakon ubojstva 17-godišnjeg Tanesha Melbournea koji je bijen u Tottenhamu te iste večeri.

vijeti.hr