Što se dogodilo u operacijskoj sali?

operacija

Hsiung je čekao da njegova supruga Žang Čun (27) izađe iz operacijske sale u kojoj je rađala njihovog sinčića. Nije znao da je sala prazna - skoro prazna. Satima je Liu tražio ženu po bolnici, dok na kraju silom nije otvorio vrata operacijske sale  i zatekao beživotno tijelo svoje supruge kako leži na operacijskom stolu.
U blizini je bio i čistač koji je pušio cigaru i jeo kokos. Beba je srećom preživjela porod.``Htio sam da poludim ispred te sale pitajući se što se unutra događa, a moja mrtva žena je bila ostavljena na stolu ispred tipa koji je tu jeo ručak``, očajan je Liu.

``Nakon poroda, žena je dobila obilno krvarenje. Hitno joj je uklonjena materica nakon pet sati, ali to nije bilo dovoljno da je spase i preminula je te noći``, rekao je portparol bolnice u kojoj se užas dogodio.Muž je odlučio da tuži bolnicu jer je ubijeđen da osoblje nešto krije. 

``Razlog zašto  su me toliko dugo držali podalje od žene je da bi dali sebi vremena da smisle priču i uklone sve dokaze. Hoću da vidim sve papire, sve medicinske spise i sve izjave``, dodao je muž. Bolnica je objavila da je u pregovorima sa suprugom preminule žene, kao i da priznaje da je bilo propusta.

Izvor: alo.rs