Što će Trump otkriti u naredna dva dana?

Donald Trump
Vrhunac je dostignut prije nekoliko dana, kada je, još uvijek aktualni predsjednik SAD, Barack Obama protjerao 35 ruskih diplomata, jer su se navodno bavili obavještajnim poslovima tijekom predsjedničkih izbora u SAD.

Obamina administracija sumnja da su upravo ruski hakeri pomogli pri pobjedi Donalda Trumpa, otrkivajući privatne e-mailove kandidatkinje Demokrata, Hillary Clinton.

Nakon toga, uslijedio je prilično neočekivan potez predsjednika Rusije, Vladimira Putina, koji je protumačen kao "poniženje Obamine diplomatije".

Naime, iako je šef ruske diplomatije Sergej Lavorv, po pricipu reciprociteta, pozvao Putina da i on protjera 35 američkih diplomata, Putin je to odbio.

Kako je kazao, ne želi da se spušta "na seosku diplomatiju Obame" te da će pričekati da dužnost predsjednika SAD preuzme Trump, smatrajući njega boljim sugovornikom za sva nerješena pitanja između dvije države.

O tome da li je zaista bilo hakerskih napada iz Rusije u izbornoj noći, koji su pomogli Trumpu da dođe do Bijele kuće, moglo bi se doznati sutra ili u srijedu.

Naime, Trump je dan nakon proslave Nove godine izjavio da on ima "povlaštene informacije" o ruskom uplitanju u američke izbore, te je obećao da će ih otkriti sutra ili u srijedu.

- To bi mogao biti neko drugi. I isto tako, znam stvari koje drugi ljudi ne znaju, pa oni nemogu biti toliko sigurni - kazao je Trump.

Iako su novinari insistirali da bar opiše što sadrže njegove informacije, Trump je ponovio da će se to saznati u naredna dva dana.