FOTO/VIDEO  Stjepan Mesić sudjelovao je u prometnoj nesreći u Skopju

stjepan mesić, sabor, lista, stjepan mesić, uhićenje, Franjo Tuđman, stjepan mesić, Stipe Mesić, osuda, Patria, ivan tepeš, Stipe Mesić, hrvatski sabor, Vlada Hrvatske, stjepan mesić, primanje mita, oklopna vozila, Finska, stjepan mesić, nakon isteka mandata, hrvatski sabor, stjepan mesić, bivši predsjednik RH, stjepan mesić, Ministarstvo državne imovine, Ured bivšeg predsjednika države, stjepan mesić, vladimir šeks, Slobodan Praljak
U sudaru nije bilo ozlijeđenih, ali oba automobila su oštećena u nesreći koja se dogodila na skopskoj obilaznici kod Vizbegova. Policija je intervenirala po prijavi prolaznika, te napravila zapisnik.

Mesić je u Makedoniju doputovao kako bi sudjelovao na konferenciji na kojoj je najavljena nazočnost i drugih bivših predsjednika zemalja iz regije, javlja makedonska Televizija 24.

Bio je u koloni pod policijskom pratnjom

Kako je u razgovoru za Index ispričala hrvatska veleposlanica u Hrvatskoj Danijela Barišić, do nesreće je došlo zbog neopreznosti makedonskog vozača.

Naime, Mesić se nalazio u automobilu hrvatskog veleposlanstva koje je bilo u koloni pod policijskom pratnjom.

"Iako je vozilo u kojem se nalazio bivši predsjednik bio u koloni pod policijskom pratnjom s upaljenim bljeskalicama, makedonski vozač koji je dolazio iz suprotnog smjera nije vidio upozorenja, te je svojim automobilom okrznuo vozilo u kojem se nalazio Mesić. Nikom ništa nije bilo, a štetu će platiti osiguranje makedonskog vozača. Makedonska policija brzo je izašla na teren i napravila očevid", ispričala je Barišić za Index.