FOTO/VIDEO  Srbijanskom ministru energetike kaciga spasila život

Majdanpek, ekipe Elektromreže Srbije, Aleksandar Antić
..u času dok je novinarima davao izjavu na terenu u Majdanpeku, gradiću na istoku Srbije koji je zbog ledene kiše i vjetra već četiri dana bez struje

Srbijanskom ministru energetike Aleksandru Antiću zaštitna kaciga u četvrtak je doslovce spasila život kad mu je ledenica pala na glavu u času dok je novinarima davao izjavu na terenu u Majdanpeku, gradiću na istoku Srbije koji je zbog ledene kiše i vjetra već četiri dana bez struje.

Na snimci koju su emitirale beogradske televizije vidi se kako Antiću, dok stoji ispred mikrofona i kamera u šumi iznad koje su zbog leda popucali dalekovodi, na glavu pada velika ledenica, on posrće, a suradnci ga pridržavaju da ne padne.

»Mislim da ste sada mogli najbolje vidjeti u kakvim uvjetima ljudi rade, bombardirani santama leda...«, rekao je Antić, pokazujući razbijenu kacigu, dok su ga kamermani sve vrijeme držali u kadru, šokirano komentirajući.
Ministar je kasnije na svom Twitteru objavio da je on, uz lakšu ozlijedu na glavi dobro prošao, ali da kaciga koja mu je spasla život - nije.
»Hvala svima koji su brinuli... uz manji hematom dobro sam, što se za kacigu ne može reći :)«, napisao je Antić.

Srbijanski ministar energetike sa suradnicima je u četvrtak razgovarao s novinarima nakon posjeta ekipama elektromontera koji se, u iznimno lošim vremenskim uvjetima i po teško pristupačnom terenu, bore da osposobe dalekovode pokidane olujnim vjetrom i ledenom kišom i Majdanpeku osiguraju opskrbu strujom.
Ovaj rudarski gradić na istoku Srbije od ponedjeljka popodne je bez struje i grijanja nakon što su, zbog snaže košave uz povremene orkanske udare i ledenu kišu, popucali vodovi na sva tri dalekovoda visokog napona koji grad i rudnik opskrbljuju strujom.
Struja je u srijedu navečer nakratko priključena, ali je ubrzo ponovo nestala jer se problem pokazao većim nego što su ekipe Elektromreže Srbije pretpostavljale, pa je bitka za struju nastavljena i u četvrtak od ranih jutarnjih sati.