SRBIJA: Ubio susjeda zbog međe, pa nazvao policiju

crna kronika, Srbija, regija, Banja luka, beživotno tijelo, žene, pijan, opljačkan

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden Višem javnom tužiteljstvu, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje kako je izvršio krivično djelo ubojstva i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" - priopćili su iz Policijske uprave Požarevac.

O detaljima i okolnostima ovog zločina nema zvaničnih informacija, jer je istraga još uviek u tijeku. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", ubojstvo se dogodilo oko 11.30, dok su se J. R. i Ljubiša nalazili na svojim njivama, koje se nalaze nekoliko kilometara pre ulaza u selo, iz pravca Požarevca, prenosi portal novosti.rs.

Oni su započeli svađu zbog međe koja dijeli njihove njive, pa su između njih dvojice pale uvrede i psovke. U jednom trenutku, Ljubiša je izvadio nož i njime ubo J. R. nakon čega je ovaj izvadio pištolj i jednim hicem ga usmrtio. Zatim je sam pozvao policiju i ubrzo im se predao. Nakon uhićenja na njivi, on je policijskim vozilom prevezen u požarevačku Općtu bolnicu, gdje su mu ustanovljene lakše povrede, a onda je priveden na saslušanje.


"Njih dvojica su se već godinama svađala zbog te međe koja dijeli njihove dvije njive. Međutim, nitko od nas u selu nije se nadao kako će na kraju taj sukob okončati ubojstvom, pa smo svi još u šoku od kada smo čuli što se desilo" - kažu iznenađeni mještani Boževca.

Pokojni Ljubiša živo je sa suprugom, a u Austriji su mu tri sina i kćerka. Uhićeni J. R. je razveden i od obitelji ima samo sina, koji živi i radi u Nemačkoj.


DO 15 GODINA

Za krivično djelo ubojstvo za koje se sumnjiči uhićeni J. R. zakonom je zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Za drugo krivično djelo koje mu se stavlja na teret - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.