Srbija u šoku: Liječnici majku pustili da rodi ispred ulaza u bolnicu

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em
Snežanu su članovi obitelji dovezli ispred bolnice, no nitko od liječnika nije priskočio u pomoć, već su to uradila dva pacijenta koja su se zatekla u čekaonici hitne, od kojih je jedan imao gips, piše blic.

U bolnici tvrde da je majci pružena sva potrebna medicinska pomoć i da nije bilo greške osoblja.

Nakon što ju je suprug autom dovezao ispred bolnice, Snežana je dobila jake trudove i počela porađati u automobilu.

"Istrčao sam iz auta i otrčao do desetak metara udaljene dežurne medicinske sestre na šalteru hitne službe i rekao da se žena porađa u automobilu, na što mi je medicinska sestra rekla da ženu odvezem u porodilište koje je udaljeno oko 200 metara. Naglasio sam da je porođaj u toku i da za tako nešto nemamo vremena, na što je ona slegla ramenima i rekla da ne zna kako nam može pomoći. Bio sam van sebe od bijesa. Tada su skočila dvojica pacijenata, od kojih jedan u gipsu, uzeli kolica i otrčali do automobila", prepričao je suprug Zoran srpskom Blicu.

U tom trenutku je beba već počela izlaziti. Suprug je Snežanu iznio iz automobila, razvukao deku na kolnik i položio suprugu na nju.

Dok je dvoje liječnika iz udaljene porođaonice stiglo, majka je već rodila kćerkicu. Osoblje ju je odvelo u bolnicu, gdje su majci naknadno pružili medicinsku skrb.

Zoran Petković najavio je tužbu protiv zdravstvene ustanove.

No agoniji obitelji Petković tu nije bio kraj. Po otpustu iz bolnice i dolasku kući, majka je primjetila da joj beba ima mokar pupak i nadut trbuščić. Ispostavilo se da je beba imala bakterije koje je vjerojatno dobila prilikom porođaja. Zbog toga je beba neko vrijeme bila hospitalizirana.