Specijalne postrojbe Njemačke GSG9 u lovu na militante

Ljudski ostaci, posmrtni ostaci, tijela beba, Njemačka policija, operacija Casablanca , Dusseldorf  grad, CDU/CSU, Angela Merkel, Njemačka, izbjeglička kriza , izbjeglica, Njemačka, IS Islamska država, Njemačka, sukobi sa policijom, žestoki sukobi, turci, kurdi, Njemačka policija, specijalna policija, militanti, Njemačka, Njemačka policija, islamski ekstremisti, napad u vlaku, Njemačka policija, Njemačka
Pripadnici specijalne policije uhitili su u utorak ujutro u Freitalu u saveznoj pokrajini Saska petero osoba koje se sumnjiči za pripadnost desničarskoj terorističkoj organizaciji i napade na izbjegličke smještaje.

"Uhićenima starosne dobi od 18 do 29 godina se predbacuje da su zajedno s još tri osobe, koje se već nalaze u pritvoru, osnovali terorističku skupinu 'Grupa Freital', kao i počinjenje triju napada na izbjegličke domove u Freitalu i Dresdenu", stoji u priopćenju Glavnog državnog odvjetništva u Karlsruheu.

Uz to, istražitelji uhićenima predbacuju čitav niz drugih kaznenih delikata poput pokušaja ubojstva, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i sastavljanja eksplozivnih naprava. Sudionici skupine su između ostalog pripremali i napade na ured stranke Ljevica.

Osim uhićenja četvorice muškaraca i jedne žene, policija je diljem Saske izvršila pretrese stanova. U akciji je sudjelovalo preko 200 policajaca. Portal Spiegel Online javlja da su u akciji sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe GSG9.

Kako prenose mediji, skupina se prilikom napada koristila specijalnim pirotehničkim sredstvima ilegalno nabavljenim u Češkoj.

Gradić Freital u Saskoj, koja se do ujedinjenja nalazila u sklopu Istočne Njemačke, prošle godine je došao u središte pozornosti medija zbog učestalih napada na izbjeglice i žestokog protivljenja građana izgradnji smještaja za izbjeglice i podnositelja zahtjeva za azilom.

Posljednja velika radikalno desna teroristička skupina, Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU), otkrivena 2011., odgovorna je za smrt 11 osoba uglavnom turskog porijekla. Trenutno se Muenchenu vodi proces jedinoj preživjeloj članici ove skupine.

Hina