Specijalci koji su ubili bin Ladena sada imaju novu metu

marinci
... sjevernokorejski diktator Kim Jong-un, piše Metro.

Team 6 američke mornarice, koja je odradila cijelu akciju oko Osame bin Ladena sudjelovat će na zajedničkim vježbama u Južnoj Koreji gdje će se pripremati za akciju ukoliko dođe do sukoba na korejskom poluotoku.

U tom slučaju, piše Metro koji se poziva na izvore američkog ministarstva obrane, Team 6 imat će samo jedan zadatak - smaknuti Kim Jong-una. U prilog tome govori i izvješće južnokorejske agencije Yonhap, koja također tvrdi da je prisustvo američke vojske, a naročito Teama 6 dio plana da se obezglavi režim u Sjevernoj Koreji.

Tenzije su porasle otkako je Sjeverna Koreja više puta testirala nuklearno oružje i time, među ostalim, prekršila više rezolucija UN-a. No, Sjeverna Koreja se oglasila izjavom kako će za bilo kakve akcije i moguće katastrofalne posljedice koje nastanu odgovorne biti SAD, prenosi Express.hr.

To su objavili odmah nakon što je američki državni tajnik Rex Tillerson rekao kako je njihov napad na sirijske zračne baze prošli tjedan poruka svim državama koje se ne budu ponašale u skladu s međunarodnim normama. Iako nije specifično naveo Sjevernu Koreju, kontekst je vrlo jasan.

"Ako kršite međunarodne dogovore i postanete prijetnja drugima u jednom trenutku ćete dobiti odgovor kakvog zaslužujete", rekao je Tillerson. Sjeverna Koreja se naravno osjetila prozvanom i njihov odgovor nije trebalo dugo čekati.

"Ako se Amerika bude usudila pokrenuti vojnu akciju protiv Sjeverne Koreje ili akciju kojom želi maknuti naše vodstvo, spremni su reagirati na svaki mogući način ratovanja kojeg će SAD pokrenuti", službeno je objavila vlada Sjeverne Koreje.