Španjolska policija uhvatila grupu hrvatskih provalnika: Uhićene i profesionalke u obijanju brava

Španjolska, provalnici
Španjolska Državna policija izvijestila je o velikom uhićenju u kojem je uhvaćeno ukupno deset osoba, među kojima su tri žene i sedam muškaraca uhićeni su zbog provala u španjolskim gradovima Torrevieja i Malaga. Većina uhićenih je iz Hrvatske, a osim što su pljačkali na području Torrevieje, provaljivali su i u provincijama Alicante, Almeria, Murcia, Malaga i Valladolid, piše rtnnewspaper.com pozivajući se na izvore iz policije.

Prema navodima policije, uhićene žene bile su stručnjakinje za otvaranje vrata na neosiguranim nekretninama koristeći "metodu sklizanja" u kojoj su upotrebljavale jednostavne alate kako bi napravile razmak između vrata i tako ih otključavale.

Muškarci su bili zaduženi za pronalazak nekretnina u koje će provaliti te nadziranje tijekom pljačke. Policija je otkrila kako su ostavili više vozila na različitim područjima koja su koristili, a kako im policija ne bi ušla u trag. Tijekom uhićenja, pronađena je velika količina ukradenog nakita i drugih predmeta kao i četiri vozila koja su koristili. U toj akciji uhićeno je sedam osoba, a još tri su uhićene nakon provale u jedan stan u Malagi. Policija sada traži vlasnike oduzetog nakita.