Šokantno: U zadnjih 14 godina u Srbiji nestalo 10.000 beba?!

...Slavici Đukić Dejanović da u roku od 48 sati donese propis za sva rodilišta po kojem se nijedna mrtva beba ne smije iznijeti iz bolnice dok je roditelj ne identificiraju i dok se ne izvrši DNK analiza, prenosi AA.

Čičarević je na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu rekao da problem dječjeg trafikinga nije samo problem u Srbiji, nego u cijelom svijetu i naglasio je da nijedna zemlja u svijetu nema zakon o ukradenim bebama, pa bi Srbija mogla biti prva u tome.

Apelirao na sve građane u Srbiji da potpišu peticiju za donošenje zakona o nestalim bebama i obavijestio da je potrebno trideset tisuća potpisa da bi prijedlog zakona ušao u skupštinsku proceduru.

Čičarecić je podsjetio da je u u posljednjih 14 godina nestalo više od 10.000 beba te da je u 10 godina podijeto 1500 tužbi, ali nije donešena nijedna presuda.

'Problem je što je većina informacija koje se tiču nestalih beba ispovijed oštećenih obitelji', rekao je Čičarević.

Kako kaže Čičarević, prijetili su mu da će ga 'mrak pojesti' ukoliko izađe u javnost s ovim zahtjevima i da je trebalo puno hrabrosti da se pokrene potpisivanje peticije za donošenje zakona o nestalim bebama.

Istaknuo je da u bebi-trafikingu sudjeluje organizirana mafija iza koje stoje eminentne osobe, uključujući i liječnike i babice i matične službe, ali da on trenutno ne može nikoga imenovati, iako, kako je rekao, postoje dokazi.

Čičarević je najavio da će u idućim tjednima intenzivno raditi na tome da se podigne nacionalna svijest o ovom problemu i da će najpotresnije priče o nestalim bebama iznijeti u javnost.

'Bebe ne umiru tek tako lako', zaključio je Čičarević.

AA