Šokantna smrt: 22-godišnjak izbo sam sebe jer je mislio da mu je jakna neprobojna

Šokantna smrt: 22-godišnjak izbo sam sebe jer je mislio da mu je jakna neprobojna
Mladi Britanac poginuo je nakon noćnog izlaska s prijateljima nakon što je pogrešno mislio da je njegova jakna neprobojna, piše BuzzFeed.

Jordan Easton (22) iz Thornabyja, u blizini Middlesbrougha u sjeveroistočnoj Engleskoj, umro je u kolovozu 2017. godine, u kuhinji obiteljskog prijatelja kada se nožem ubo u prsa, izvijestile su lokalne novine u subotu.

"Dok je bio u kuhinji, uzeo je nož kako bi pokazao da je jakna neprobojna i nažalost shvatio da to nije slučaj", rekla je pomoćnica mrtvozornika Karin Welsh na saslušanju smrti mladića.

Odveden je u lokalnu bolnicu gdje je umro od ubodne rane. Mrtvozornik je službeno proglasio njegovu smrt kao nesreću u kojoj je umro od neželjenih posljedica.

Jordanova majka, Alison Price rekla je kako joj je teško povjerovati da bi se njezin sin svjesno ubo. "Bilo bi vjerojatnije da je riječ o razmetanju hrabrošću, da se pravio važan ispred prijatelja, ali tamo su bili i majka i mlada djevojka. To nije u njegovom karakteru", rekla je.

Okolnosti njegove smrti nisu javno otkrivene kada je incident prijavljen u kolovozu.

Neprobojna pancirka obično se radi od čvrste sintetičke tkanine Kevlar, a neki proizvođači odjeće prodaju hoodice ili ostalu robu obloženu takvom tkaninom koja je dizajnirana da se odupre napadu noža, prenosi BuzzFeed.