Šok za Francuze: Dok se Europa 'prži' na visokim temperaturama, Normandiju je danas dočekao - snijeg

snijeg, Francuska, zima

Dok se u Hrvatskoj već danima "pržimo" na temperaturama neuobičajeno visokim za travanj, stanovnike Francuske, točnije sjeverozapadne Normandije danas je dočekao - snijeg. Temperatura se u toj regiji spustila na oko ništice, a u Rouenu je vjetar povećao osjet hladnoće, na onaj ekvivalentan za travanj jednako nevjerojatnih -5 stupnjeva, piše francuski The Local.

Snijega je palo tek nekoliko centimetara, no na društvenim medijima uslijedila je "poplava" fotografija i videonimki ovog doista neuobičajenog događaja. Mnogi će teško povjerovati da je prije desetak dana u Parizu zabilježeno 30 stupnjeva.

Méteo France najavio je da postoji mogućnost da Normandiju snijeg prati i u ostatku tjedna, dok bi za vikend temperatura trebala porasti na ipak kalendarski prihvatljivijih 20 stupnjeva.

Nažalost, za ostale stanovnike sjeverozapadne Francuske iznenadna promjena vremena označila je i povećanu opasnost od jakih oborina i poplava, a upozorenje nadležnih službi ostat će na snazi sigurno do utorka u 6 sati ujutro.