Slovenija dozvolila ulazak u zemlju za 150 migranata

izbjeglice

Vlak s tri vagona u petak je oko 2.00 sata po mjesnom vremenu iz željezničke stanice u Dobovi, na granici s Hrvatskom, pošao prema Postojni, na zapadu Slovenije, javlja slovenska policija.

Migranti će biti smješteni u centar za strance u Postojni.

Ova skupina s oko 150 migranata je prva koja ulazi u Sloveniju otkako je priljev migranata iz Srbije zaustavljen zbog zatvaranja madžarske granice i pokušava preko Hrvatske i Slovenije stići do sjeverne Europe.

Ovih 150 migranata bilo je zaustavljeno na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije jer im slovenske vlasti nisu dopuštale ulazak zbog toga što nisu posjedovali potrebne dokumente.

"U redovitoj kontroli vlaka (iz Hrvatske) na granici otkrili smo da 150 od 300 putnika ne ispunjava uvjete za ulazak u Sloveniju", rekao je u četvrtak navečer glasnogovornik slovenske granične policije Anton Štubljar novinarima u Dobovi.

Glasnogovornik je dodao da vlasti pripremaju što brži povratak tih migranata u Zagreb.

Slovenska policija nije poslije htijela reći zašto je na koncu dopustila migrantima ulazak u Sloveniju.

Kako javlja slovenski državni radio, šesnaest dodatnih policijskih vozila stajalo je u noći na petak blizu željezničke stanice u Dobovi.

Željeznički promet između Hrvatske i Slovenije obustavljen je do petka ujutro, izvijestila je STA.

Glasnogovornik je usto rekao da su u još tri navrata 24 stranca pokušala ući u Sloveniju nedaleko odatle, na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Obrežje i da su svi vraćeni.

Hina