Skrivao se svima ispred nosa: Američki časnik odlučio nestati s lica Zemlje, pronađen nakon 35 godina

WILLIAM HOWARD HUGHES
William Howard Hughes Jr. bivši je časnik Američke zračne vojne baze Kirtland koji je imao pristup visokopovjerljivim informacijama, pronađen je i uhićen u svojem domu, usred Kalifornije. Hughes je zapravo, koristeći lažno ime, u Kaliforniji živio od vremena svojeg "nestanka", prenosi Fox.

Hughesa očekuje suđenje za bijeg iz vojske i trenutno se nalazi u pritvoru u zračnoj vojnoj bazi Travis u Fairfieldu.

Huges, koji je bivši satnik, radio je u zapovjedništvu i nadzoru komunikacijskih sustava tijekom hladnog rata. Njegova uža specijalizacija bila je radarska kontrola.

U trenutku "nestanka" Hughes je imao 33 godine i bio je samac, a posljednji je put viđen u ljeto davne 1983. godine u Albuquerqueu, nakon povratka s dvotjednog odmora u Europi. Tad je i s računa podigao 28.000 dolara, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Vlasti tvrde kako ne postoje indicije da je Hughes imao kontakte sa Sovjetskim Savezom ili da je odavao povjerljive informacije.

Hughes je svoj bijeg iz vojske te nestanak opravdao time da je bio u depresiji zbog službe u američkom ratnom zrakoplovstvu. Platio je da mu se naprave novi, lažni dokumenti te je čitavo vrijeme otad živio u Kaliforniji. Nije poznato ima li odvjetnika koji zastupa njegov slučaj.