FOTO/VIDEO  Sirijska vojska zauzela 40% Istočnog Aleppa

sirija
Je li upravo u tijeku ofenziva sirijske vojske na koju se zapravo čekalo već godinama? Neki smatraju da jest - naime, prema zadnjim informacijama, vojska je preuzela kontrolu nad gradskom četvrti Jabal Badro, svega dan nakon što su zauzeli gradsku četvrt Hanano.

Kako piše BBC, nakon zauzimanja ove dvije gradske četvrti povećavaju se šanse da bi vojska mogla uspjeti u presijecanju istočnog Aleppa na sjeverni i južni dio. Ukoliko u tome uspiju, a u zadnjih 24 sata ide im jako dobro i dolazi do raspada opozicijske obrane, militanti će se naći u najvećim problemima još otkako su zauzeli istočni dio grada u ljeto 2012.

Informacije s terena govore kako se trenutačno vode žestoke borbe na prostoru gradske četvrti Sakhour. Ukoliko izgube i ovu četvrt, vojska će ostvariti svoj cilj.

Ruski centar u Siriji ističe kako je vojska u svega dva dana oslobodila 5 gradskih četvrti u kojima se ukupno nalazi oko 2,000 zgrada. Ovaj tempo pokazuje kako se obrana militanata uistinu raspada. Uskoro ćemo vidjeti do kuda će vojska doći.