Silovana, zatvorena i prisiljena na udaju za silovatelja

silovanje, presuda, zatvor, Stolac, pokušaj silovanja, silovanje, silovanje, uhićenje, muškarac, silovanje, droga, učenica, silovanje, optuženi za silovanje, Brčko, maloljetnica, silovanje, maloljetnici, tešanj, zlostavaljanje, silovanje, Afganistan, žene, silovanje, Gulanz , zatvor, silovanje, monstrum
Žena koju je silovao muž njezine rođakinje bila je najprije u zatvoru zbog preljuba da bi je na kraju prisili da se uda za svojeg silovatelja s kojim danas čeka treće dijete.

Gulanz iz Kabula u Afganistanu ispričala je svoju stravičnu priču za CNN. U društvu svojeg supruga-silovatelja Asadullaha i njihove kćeri.

Silovao ju je kada je imala tek 16 godina. On je bio oženjen, ona slobodna. Nju su osudili za 'preljub na silu' za što je kazna 12 godina zatvora. U zatvoru je shvatila i da je nakon silovanja ostala trudna, a njezina je prva kćerka rođena iza rešetaka. Odlukom predsjednika Gulanz je pomilovana, no jedini način da se integrira u afganistansko društvo bila je da se - uda za svojeg silovatelja.

Gulnaz tvrdi da je zbog kćeri pristala biti druga supruga svojeg silovatelja. Asadullah ne pokazuje nikakve znakove grižnje savjesti zbog onoga što je učinio. Smatra se čak svojevrsnim izbaviteljem jer je svojoj žrtvi pomogao da ispere sramotu sa svojeg imena.

'Da je ja nisam oženio, prema našim običajima, ne bi se mogla vratiti u društvo. Njezina braća je nisu željela primiti natrag. Danas, ona nema takvih problema', objasnio je Asadullah.
Gulanz je kazala da 'danas nema nikakvih problema s Asadullahom' ali ga tijekom razgovora nije pogledala niti jednom.

'Više ne mislim o tome. Više nemam s njim problema i ne želim razmišljati o problemima iz prošlosti. Moj život je O.K. Sretna sam sa svojim životom. On ide dalje', ispričala je Gulnaz, ne baš previše uvjerljivo.

Kimberley Motley, njezina bivša odvjetnica u slučaju koji je svojedobno zaokupio pažnju svjetske javnosti, ističe da je Gulanz bila prisiljena od strane članova vlade da se uda za svojeg silovatelja.