Šešelj potvrdio da je uhićen 1991.: 'Prišli su mi hrvatski policajci s puškama...'

vojislav šešelj, josip muselimović, vojislav šešelj, vojislav šešelj

... nego i Vojislava Šešelja, informaciju je potvrdio i sam Šešelj. - Krajem travnja 1991. godine bio je miting srpskog naroda kod Belog Manastira.

Iz Srbije smo bili Milan Paroški, ja i još neki ljudi i poslije mitinga smo u koloni krenuli prema Bezdanu da bi se prebacili preko Dunava u Srbiju i u samom Bezdanu su hrvatski policajci naoružani puškama meni prišli i rekli mi da sam uhićen, da imaju nalog da me odvedu u stanicu policije u Osijek na saslušanje - rekao je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, dodajući da se policajcu predstavio kao četnički vojvoda, piše Srbija danas.

Šešelj tvrdi da mu je poslije toga prišao šef policije Josip Reihl-Kir i rekao: "Gospodine Šešelj, možete ići". Šešelj im je odgovorio: "Zar me već puštate? Kad ja vas budem hapsio, neću vas tako brzo puštati!"

- Razmakoše se policajci i mi svi prijeđosmo u Srbiju. A poslije nekoliko dana ubili su tog načelnika policije, Glavaš i Šeks su kontrolirali to područje, možda zbog tog razloga što je mene pustio - navodi Šešelj i dodaje da su ga potom osudili na četiri i pol godine zatvora, a Paroškog na četiri.

Šešelj tvrdi da su ga hrvatski policajci pustili jer su počeli pristizati Srbi u terencima koji su išli u njegovoj pratnji, a koji su navodno bili naoružaniji i brojniji od Hrvata. Šešelj kaže da je Arkan bio uhićen kada je krenuo u dogovore oko nabavke oružja za zapadni dio tadašnje Krajine te da je držan nekoliko mjeseci, kao i da "izgleda da je bio pušten dogovorom tadašnjeg srpskog i hrvatskog ministra policije".