Sergej Šojgu: ISIL kontrolira 70% Sirije

Abu Bakr Al-Baghdadi, ISIL, Ekstremistička teroristička organizacija, irak, Sirija, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, ruski ministar obrane, Vladimir Putin, rat u siriji
Za vrijeme sastanka s ministrom obrane u Moskvi, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako džihadisti u Siriji predstavljaju direktnu prijetnju Rusiji. Nadalje, rekao je kako svaka meta koja prijeti ruskoj vojsci u Siriji "mora odmah biti uništena". U isto vrijeme ruski ministar obrane, Sergej Šojgu, rekao je kako se utjecaj ISIL-a u Siriji i dalje širi.

"Svaka meta koja prijeti našoj vojnoj skupini ili kopnenoj infrastrukturi mora odmah biti uništena", rekao je Putin te nadodao kako se oko 5,000 članova FSA (Slobodna Sirijska Vojska) bori na strani terorista.

Šojgu pak ističe kako, prema njihovim podacima, ISIL trenutačno kontrolira 70% sirijskog teritorija. Navodi kako u Iraku i Siriji imaju ukupno oko 60,000 boraca. "ISIL-ov prostor utjecaja se širi. Postoji opasnost da bi se njihovo djelovanje moglo proširiti na Centralnu Aziju i Kavkaz", rekao je Šojgu.

reuters.com