Saudijska Arabija rasporedila je 30.000 vojnika duž svoje granice s Irakom

Televizija al-Arabiya, Dubaij, irak, saudijska arabija, irak, UN i Irak, kurdi, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, irak, šitske milicije, irak, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Peshmerga, kurdi, Ekstremisti iz ISIL-a, Ekstremisti ISIL-a, irak, Daesh , irak, ramadi, iračka vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, grad Barwanah, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, Grad Mosul, iračka vojska, Grad Mosul, irak, ISIL, irak, ISIL

Najveći svjetski proizvođač nafte ima 800 kilometara granice s Irakom,
gdje su prošli mjesec u munjevitoj ofenzivi islamistički pobunjenici zauzeli velike dijelove teritorija. Kralj Abdulah zapovjedio je sve potrebne mjere kako bi se Saudijska Arabija zaštitila od potencijalne "terorističke prijetnje", objavila je novinska agencija SPA.

Televizija al-Arabiya sa sjedištem u Dubaiju objavila je da je dobila video na kojemu je snimljeno oko 2.500 iračkih vojnika u pustinjskom području istočno od iračkog grada Kerbale, nakon što su napustili svoje položaje na iračkoj granici sa Saudijskom Arabijom i Sirijom.

Televizija je objavila izjavu iračkog časnika koji je rekao da je vojnicima zapovijeđeno da napuste položaje na granici. Ta izvješća još uvijek nisu službeno potvrđena.

Reuters