FOTO/VIDEO  Saudijska Arabija ne samo da gubi vojnike već i teritorij

jemen, saudijska arabija, Houthi pobunjenici, jemen, Al kaida, Mukalla, jemen, grad Aden , teroristički napad, teroristi, ISIL
Saudijske vlasti potvrdile su jučer kako je od početka njihove vojne operacije u Jemenu, krajem ožujka 2015. godine, do sada ubijeno ukupno 375 civila, uključujući 63 djece, na prostoru njihovih gradova i naselja u blizini granice s Jemenom.

Glasnogovornik saudijske vojske, Ahmed Asseri, rekao je kako su Houthi pobunjenici i snage lojalne bivšem jemenskom predsjedniku Salehu do sada lansirale preko 40,000 projektila preko granice otkako je rat započeo.

Ovo je jedno od prvih saudijskih priznanja po pitanju žrtava na njihovoj strani. Za pretpostaviti je da je brojka i veća. Podsjetimo, Saudijska Arabija planirala je kratku kampanju koja je trebala imati za cilj protjerati pobunjenike iz glavnog grada Jemena, no izgleda da se sada ovaj rat okreće protiv njih.

Asseri nije rekao ništa o vojnim gubicima, no jemenska strana tvrdi kako Saudijska Arabija ne samo da gubi vojnike već i teritorij - naime, prošlog tjedna pojavile su se informacije kako su jemenske snage zauzele nekoliko saudijskih vojnih baza u blizini granice.