Ruske zračne snage pokazale izuzetnu učinkovitost i profesionalizam

italija, imigranti, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, nato, Glavni tajnik NATO-a, NATO i Rusija, NATO i Rusija, nato, anti-ISIL koalicije , Sirija, Palmira, Raqqa, SU-30, SAD i Rusija, ruski vojni zrakoplov
Njemački list FOCUS dospio je do tajnog NATO-ovog dokumenta u kojem se ističe kako su ruske zračne snage u Siriji pokazale "izuzetnu učinkovitost i profesionalizam". Riječ je o internoj NATO-ovoj analizi, dakako, ovakvi komentari nikada ne bi mogli biti izrečeni u javnosti pošto su odnosi između NATO-a i Rusije u vrlo lošoj fazi.

Ipak, kako nam pokazuje ovaj dokument, izgleda kako NATO ima poprilično respekta prema ruskoj vojnoj snazi.

Nadalje, u dokumentu se ističe kako ruske zračne snage u Siriji imaju veći učinak od brojnije anti-ISIL koalicije predvođene SAD-om. Navodi se i kako je Rusija prebacila ukupno 40 vojnih zrakoplova na prostor Sirije te kako izvode u prosjeku 75 letova dnevno. U svakom letu gađa se po nekoliko meta, navodi se u dokumentu.

Za usporedbu, američka koalicija ima oko 180 vojnih zrakoplova u akciji protiv ISIL-a, ali gađaju samo po 20 meta na dan. Kako to? Možda stvar nije tehnička, možda je politička - Rusija očito želi potpuno uništenje ISIL-a dok SAD od početka govori o "degradaciji", a tek onda o uništenju ove terorističke vojske.

rt.com