Rusija uzvraća i uvodi sankcije Zapadu

ruski predsjednik, Vladimir Putin, ismijali su sankcije Zapada, sankcije, Pitanje Krima, proruski separatisti, ruska aneksija Krima, Rusija, SAD i EU, sankcije, Vladimir Putin, Rusija, NATO i Rusija, Putin, Vladimir Putin, EU i Rusija, NATO i Rusija, međunarodne sankcije, Kriza u Ukrajini, Ukrajina EU, Vladimir Putin, Turska, Rusija, Turska, Rusija, Vladimir Putin, Vladimir Putin, ruski predsjednik, Rusija, Sirija, Rusija, Rusija i SAD
Rusija je na proširene sankcije zapadnih vlada zbog aneksije Krima uzvratila sličnim mjerama, prenose u petak ruske agencije pozivajući se na ministarstvo vanjskih poslova.

SAD i EU su uveli dva kruga sankcija koji se odnose na uskraćivanje viza i zamrzavanje imovine ruskim dužnosnicima, parlamentarnim zastupnicima i drugim saveznicima predsjednika Vladimira Putina kako bi kaznili Moskvu zbog pripajanja ukrajinskog Krima.

»Takve mjere, naravno, ne mogu proći bez reakcije. Ruska je strana kao odgovor poduzela mjere koje su uvelike odraz zapadnih sankcija«, kazao je glasnogovornik ministarstva Aleksandar Lukaševič. Nije podrobnije objasnio prirodu sankcija niti listu zapadnih dužnosnika na koje bi se te sankcije odmah primjenile.

SAD i EU su upozorili da su spremni nametnuti široku lepezu sankcija koje bi pogodile cijele sektore ruskog gospodarstva ukoliko Putin zaoštri krizu, tj. ukoliko se okomi na dijelove istočne i južne Ukrajine.

Hina