FOTO/VIDEO  Rusi dalekometnim bombarderima razaraju Raqqu

Sirija, ISIL, irak, zračni napadi, Kurdistan, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, islamisti, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Sirija, irak, Raqqa, Sirijske Demokratske Snage,  kurdske snage , bombarder Tu-95, strateški bombarderi, Sirijski rat
Ruski dalekometni bombarderi Tu-95 izveli su zračne napade na položaje ISIL-a na prostoru sirijske regije Raqqa. Rusko ministarstvo obrane navodi kako su u napadu koristili X-101 krstareće rakete te kako su o operaciji obavijestili SAD.

"17. veljače 2017. strateški bombarderi poletjeli su iz Ruske Federacije, preko zračnog prostora Irana i Iraka, te su izveli napade na položaje ISIL-ovih terorista u regiji Raqqa koristeći se X-101 krstarećim raketama. Ciljevi su bili terorističke baze i kampovi za obuku kao i zapovjedni centar ISIL-a. Sve mete su uspješno uništene", navodi se u izjavi.

U izjavi se također navodi kako su o napadu obavijestili Washington putem linije koja je uspostavljena u listopadu 2015. po pitanju izbjegavanja konflikata.

Glasnogovornik američkih snaga, pukovnik John Dorrian, potvrdio je kako su putem ove linije dobili informacije o ruskom napadu.