RODITELJI U ŠOKU: 'Ovaj brend očito ima jako nizak moral'

igračke, MGA Entertainment, LOL Surprise

U današnje vrijeme postoje mnoge rodno neutralne lutke za djecu zato što industrija igračaka pokušava biti više reprezentativna samog društva. Kako bi dečki bili više zainteresirani u igranje s lutkama, proizvođač igračaka MGA Entertainment predstavio je muške LOL Surprise lutke.

Brend, koji je proizveo lutkice koje se smatraju klasicima poput Bratz lutkica, dodao je mušku verziju svojoj LOL kolekciji- onim lutkama koje dolaze u kapsulama.Kako bi ste ispoštovao element iznenađenja igračke, ne znate što ćete dobiti dok ne otvorite kapsulu.

No, kada su roditelji kupili lutke za svoju djecu, ostali su iznenađeni zato što muške lutke imaju genetalije. Kao što je i sa ženskim lutkama, muške lutke imaju rupu tamo gdje bi bila njihova genetalija. Ali za razliku od ženskih lutki, muške imaju napravljen penis i testise, također, što je razljutilo neke mame i tate.

Naživcirani roditelji okrenuli su se društvenim mrežama da pitaju brend zašto su ima lutke anatomski ipsravne. Neki koji su se okrenuli Faceboku i Twitteru rekli su da je odvratno da imaju taj detalj.

Jedna mama napisala je na Facebooku: "Neprimjereno je za igračku namijenjenu za djecu od 3+ godina. Više nećemo kupovati ništa od LOL-a." Drugi korisniki je na Twitteru napisao: "Zašto muške LOL Surprise dolls imaju j***** muške genitalije?? I to toliko detaljne?!?"

Jedna mama je napisala: "Jako sam ljuta zbog ovoga! Ne uključujete ženske genetalije, zašto onda uključiti muške?" "S obzirom na to da su većina vaših korisnika male djevojčice, predlažem da se ovo SMJESTA promijeni. Toliko OGROMNI promašaj; molim Vas da ostavite područje genetalija RAVNIM."

"Ovaj brend očito ima jako nizak moral: više nećemo kupovati ove lutke zato što se ne uklapaju sa standardima koje sam postavila svojoj kćeri."

MGA Entertainment ne mijenja svoj stav te dodaje kako je to napravljeno kako bi prikazalo stvarni život, ali dizajniran na način da bude primjeren djeci. Komentirali su na neke od kritika na društvenim mrežama rekavši: "Sa predstavljanjem jako rijetkih Punk Boisa, naš brend sada će biti rodno uključiv za djevojčice i dječake. Dugi niz godina industrija igračaka kretala se prema lutkama koje bi bile više "stvarne" i anatomski konkretne. Vjerujemo da će ovaj trend opstati i vodit ćemo borbu da lutke postanu više rodno uključujuće."

Nadodali su: "Smatramo da će dečki bit sretni jer imaju lutku koja liči njima. Također, mnoge naše ženske obožavateljice imaju braću i bit će uzbuđene što će njihove LOL Surprise dolls imati "pravog" brata kao i one."

Neki roditelji prihvatili su ove lukte i nisu vidjeli problem u točno prikazanim genetalijama.

Jedan je napisao: "Roditelji su uvrijeđeni dijelovima tijela? Nema ništa uvredljivo u tome, naučite svoju djecu prikladnim terminima i da POSTOJE razlike." Drugi su se našalili da je proizvod u skladu s imenom i iznenadio ih je.

Večernji list