Putin svijetu pokazao napredno novo oružje

Putin, ruska vojska
Rusija je na Dan pobjede nad fašizmom pokazala svoju moć. Crvenim trgom marširala je impozantna vojska. Vladimir Putin svijetu je pokazao čak i napredni raketni sustav. Poslao je i poruku protiv terorizma i neonacizma, te najavio novo jačanje ruske vojske.

Moskvom je potekla nepregledna rijeka od oko 13 tisuća pripadnika ruske vojske, a u trenutku kada je sat na Crvenom trgu pokazao 10, zvonjava je otvorila svečanost. "Pozdravljam vas na 74. obljetnicu pobjede u velikom ratu", rekao je na početku ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

"Umrijeti, ali ne odustati"
"Zakletva 'umrijeti, ali ne odustati' usvojena je s današnjom generacijom vojnika naše domovine i ona je glavni ključ apsolutne pouzdanosti i nepobjedivosti ruskog oružja", poručio je Vladimir Putin. Borba protiv terorizma i fašizma zaključak je govora, nakon kojeg je krenula vojna parada.

Među počasnim gostima, bili su i ponosni veterani Drugoga svjetskog rata. Moskovske ulice cijeli dan su blokirane. Oko 130 oklopnih vozila, tenkova, nosača raketnih sustava uveličalo je svečanost. Predsjednik Vladimir Putin, položio je vijenac na spomeniku neznanom vojniku, a svijetu je poručio da je ruska vojska sve jača.

vijesti.hr