FOTO/VIDEO  Putin je najavio dodatne ekonomske sankcije protiv Turske

Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je danas godišnji govor pred parlamentom te se još jednom oštro obrušio na Tursku zbog njihovog rušenja ruskog vojnog zrakoplova. Ponovio je kako dio turskih vlasti trguje s terorističkim skupinama u Siriji i Iraku. Također je najavio dodatne ekonomske sankcije protiv Turske.

Ističe kako mu još nije jasno kako se Turska odlučila na takav potez. "Bili smo spremni surađivati s Turskom i po najosjetljivijim pitanjima, bili smo spremni ići i dalje od njihovih saveznika. Sam Allah zna zašto su to učinili. Izgleda kako je Allah odlučio kazniti vladajuću kliku u Turskoj na način da im je oduzeo razum", rekao je Putin.

Naglasio je kako je gnjev Moskve uperen protiv pojedinaca u turskom vodstvu, a ne protiv turskog naroda. "Imamo puno prijatelja u Turskoj. Oni moraju znati da mi ne izjednačavamo njih s turskim vodstvom", rekao je.

No, rekao je kako Rusija neće zaboraviti rušenje njihovog zrakoplova. "Nikada nećemo zaboraviti ovu pomoć teroristima. Uvijek smo smatrali izdaju najsramotnijim činom. To neka znaju oni u Turskoj koji su pucali našim pilotima u leđa, koji su licemjerno pokušali opravdati sebe i svoje poteze kojima skrivaju kriminal terorizma", istaknuo je ruski predsjednik.