Ptice i ribe ubio irački otrovni plin - visoki američki dužnosnik ubijen da se zataška istina

ubojstvo, pomor, otrov
...stoji da je jedan od vodećih američkih stručnjaka za biološka i kemijska oružja brutalno ubijen nakon što je prijetio da će razotkriti američka vojna testiranja otrovnog plina koji je ubio stotine tisuća životinja u Arkanzasu prošloga vikenda.

Prema tom izvješću, John P. Wheeler III, specijalni suradnik washingtonskog tajništva  zračnih snaga od 2005. do 2008. kada je postao specijalni pomoćnik vd pomoćnika tajnika Ratnog zrakoplovstva za Instalacije, logistiku i zaštitu okoliša, pronađen je mrtav, brutalno ubijen i bačen na odlagalište otpada. Fox News Service izvijestio je sljedeće:

'Policija Delawarea istražuje navodno ubojstvo nekadašnjeg Busheva službenika koji je također rukovodio prikupljanjem fondova za izgradnju Memorijala vijetnamskim veteranima na washingtonskom Mallu. Wheelerovo je tijelo pronađeno u Wilmingtonu u petak.
Netko je prijavio da je tijelo bilo bačeno iz kamiona koji je dolazio iz Newarka. Prije nego što je tijelo pronađeno nitko nije prijavio Wheelerov nestanak.'

Wheeler je bio autor jednog od najvažnijih priručnika o učincima kemijskog i biološkog oružja pa ga je zato 2009. MITRE CORPORATION angažirala za svojeg savjetnika. Riječ je o tvrtki čiji je odjel avijacijskih sistema vodeći u razvoju i proizvodnji kompjutorskih komandi i kontrolnih sustava koje US Air Force koristi u svojoj floti aviona zaprašivača.

Baza tih aviona je Little Rock Air Force u Arkansasu gdje su se posljednjih mjeseci testirali disperzanti otrovnih plinova za rat u Afganistanu, koristeći zalihe kemijskog oružja zaplijenjene u Iraku i čuvane u Pine Bluff Arsenalu, također smještenom u Arkanzasu, koji se naziva i Američkim arsenalom. Rusija je svojevremeno optužila Pine Bluff Arsenal da ne prijavljuju sve kemijske agense iznesene iz Iraka od 2003. do 2008. u SAD na testiranje i moguću destruktivnu upotrebu.

Prema tome ruskom izvješću, odnijeli su oko 63.000 metričkih tona otrovnog plina Fosgena (COCl2) koji se ubraja među najstrašnija kemijska oružja - od njega pluća i respiratorni sustav eksplodiraju.

Čim ih je Rusija optužila da nisu uništili zalihe tog plina, u Pine Bluffu su počeli ubrzani program zbrinjavanja otpada i to tako što su ga ubrizgavali duboko u zemlju u centralnom Arkanzasu. Nažalost, time su izazvali oko 500 manjih potresa i duboku zabrinutost lokalne populacije.

Još je strašnija optužba koja stoji u izvješću da su Amerikanci počeli otpremati 'masivne količine' otrovnog plina u Afganistan. Tamo će ga moći koristiti koliko žele i praviti se da nemaju s tim nikakve veze, a vjerujemo da to i ne bi imao tko dokazati.

Plin o kojem govorimo u kategoriji je oružja masovne destrukcije, pogotovo u situaciji kao u Afganistanu gdje su neprijateljske snage čvrsto utvrđene na stranom terenu.

Direktan razlog za Wheelerovo ubojstvo bila je pošiljka iračkog Fosgena na KC-767 tankeru američkog zrakoplovstva iz Little Rocka prema Afganistanu koji je nedugo nakon uzlijetanja, nad Arkanzasom, imao 'kritičan kvar' kompjutorskih komandi i kontrolnih sistema za prskanje, što je uzrokovalo smrt tisuća crvenokrilih kosova.

Prema američkim izvješćima, procijenjeno je da je 5000 tih ptica usmrćeno na mjestu i brzo su ih uklonili radnici US Environmental Servicesa u zaštitnim odjelima i gas maskama. U izvješću GRU-a stoji i da su ptice umrle od trauma u prsnom košu, s krvnim ugrušcima u trbušnoj šupljini i jakim unutarnjim krvarenjem, što se podudara s opisom posljedica udisanja otrovnog plina Fosgena.

Izviješće ističe da je ovo drugo slučajno ispuštanje otrovnog Fosgena jer je samo dan ranije taj isti US Air Force KC-767 tanker također imao kritičan kvar nad rijekom Arkanzas i posljedično ubio preko 100.000 riba.

Kada je Johnu P. Wheeleru III postalo jasno što se događa sa zalihama otrovnog plina, pojurio je iz svojeg doma u Delawearu prema Washingtonu gdje je otvoreno prijetio da će otkriti odgovorne dužnosnike Pentagona i Bijele kuće. Budući da je bio vijetnamski veteran koji je ktome i zaslužan za podizanje poznatog memorijala, itekako je bio upoznat s američkom upotrebom kemijskog i biološkog oružja u vijetnamskom ratu i svesrdno se zalagao da se to ne ponovi. Posljednji je put viđen kako dezorjentirano i bez jedne cipele luta poslovnim okrugom u Wilmingtonu, poricao je da je na opijatima i odbijao ičiju pomoć.

Kako to već ide, kada je zaprijetio da će razotkriti odgovorne, potpisao si je smrtnu presudu i poslužio kao upozorenje ostalima koji razmišljaju o tome da se suprostave režimu. Tijelo mu je bačeno na smetlište da ga cijeli svijet može vidjeti.

Nažalost, njegova smrt prolazi neopaženo. Mnogi su umjesto toga proglasili 21. svibanj 2011. datumom smaka svijeta i pripremaju se za susret s Bogom.

izvor:
www.whatdoesitmean.com