FOTO  Proslava patrona župe Nikola Tavelić u Nizozemskoj

Rotterdam, sv Nikola Tavelić, HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj, Andrea Gustović-Ercegovac
U Katedrali sv. Lovre i sv. Elizabete u Rotterdamu 18. studenoga 2018. svečano je završena trodnevna proslava Dana Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića Program svečanog obilježavanja u nedjelju uključivao je svetu misu koju je predvodio fra Drago Bojić u suslavlju s domaćim župnikom Mišom Sirovinom i vlč. Borisom Plavčićem.
Ovoj samoj velikoj proslavi prethodila je trodnevnica koju je također svake večeri predvodio fra Drago Bojić, čija specijalnost jest upravo komunikologija. Na svečanom obilježavanju dana župe sudjelovala je veleposlanica Andrea Gustović-Ercegovac i djelatnici Veleposlanstva u Haagu. Pored djelatnika veleposlanstva RH proslavi patrona nazočila je i ambasadorica Bosne i Hercegovine gospođa Mirsada Čolaković i prvi tajnik Dragan Mihaljević te drugi djelatnici ambasade Bosne i Hercegovine u Haagu.
Župnik fra Mišo se na kraju Svete mise zahvalio svim prisutnima, vjernicima, subraći svećenicima i gostima na njihovom dolasku.

Nakon Svete mise u prostorijama katedrale nastavljeno je ugodno druženje vjernika župljana uz domaće specijalitete i kolače koje su pripremile naše vrijedne domaćice.


HERCEGOVINA.info