Pronašli kopilotove posmrtne ostatke, tužitelji: 'Lubitz je išao kod psihijatra jer se želio ubiti'

zrakoplovna nesreća, pad zrakoplova, Francuska, pad zrakoplova, Njemačka, zrakoplovna nesreća, pad zrakoplova, pad zrakoplova, zrakoplov, kopilot , posmrtni ostaci, metodom analize DNK

Zbog siline udara istražitelji su prisiljeni dijelove tijela identificirati uz pomoć DNK analize, a do sada je među krvavim ostacima pronađeno 78 različitih uzoraka DNK.

Što se tiče crne kutije u kojoj su trebali biti pohranjeni tehnički detalji leta, jedan od direktora Lufthanse izjavio je kako sumnja de će ikada biti pronađena.

- Moguće da je udar bio prejak jer nismo dosad zabilježili nikakav signal koji crna kutija inače odašilje, rekao je Kay Kratky. Nedugo nakon nesreće pronađeno je kućište druge crne kutije, no u njemu nije bilo memorijske kartice s pohranjenim podacima, a i samo kućište je bilo teško oštećeno.

Dok ne prikupe više dokaza, francuski istražitelji odbijaju kategorički potvrditi da je nesreću namjerno prouzročio kopilot. Istraga se za sada još uvijek vodi kao slučaj ubojstva iz nehaja, umjesto kao istraga ubojstva.

U međuvremenu, francuski su tužitelji u ponedjeljak otkrili da je Lubitz u prošlosti bio kod psihoterapeuta zbog 'suicidalnih tendencija', a tvrde da u medicinskoj dokumentaciji koju su vidjeli ništa ne ukazuje da je imao bilo kakvih problema s očima, o čemu su mediji naveliko proteklih dana špekulirali.

Podsjetimo, snimke s pronađene crne kutije, koja je sadržavala audio zapise iz pilotske kabine, pokazale su da je pilot udarao na vrata pilotske kabine i molio Lubitza da ga pusti natrag unutra, dok se avion spuštao prema sigurnoj smrti.

Zadnje minute leta protekle su u vriskovima putnika koji su shvatili da je nešto pošlo po krivu. Pilot je pokušavao na silu provaliti u kokpit, no izmjene na vratima kokpita koje su zakonski uvedene nakon terorističkih napada 11. rujna učinila su ih otpornima na pokušaje provale.

Izvor: jutarnji.hr