Pronađena dva predmeta koja bi mogla biti povezana s izgubljenim zrakoplovom

zrakoplov, nestanak, zrakopolov, nestanak, malezija, CNN, zrakoplov, nestanak, crna rupa, istina, teorija, zrakoplov, malezija, malezija, zrakoplov, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak
Predsjednik australske vlade Tony Abbott izjavio je kratko prije toga da su na satelitskim slikama pronađena dva predmeta koja bi mogla biti povezana sa zrakoplovom tvrtke Malaysia Airlines koji je nestao 8. ožujka. Abbott je odmah o uočenim predmetima obavijestio svoga malezijskog kolegu Najiba Razaka.

 

"Pojavila se nova i vjerodostojna informacija, povezana s potragom... u južnom dijelu Indijskog oceana", rekao je Abbott pred australskim parlamentom. "Australski državni ured za pomorsku sigurnost (AMSA) dobio je informaciju na temelju satelitskih snimaka o predmetima koji bi mogli biti povezani s potragom", dodao je predsjednik australske vlade.

"Na temelju stručnih analiza satelitskih snimaka, identificirana su dva pretmeta koja bi mogla biti povezana s potragom", pojasnio je. AMSA je najavila tiskovnu konferenciju za 5:30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Abbott je rekao da je već razgovarao sa svojim malezijskim kolegom Najibom Razakom i upozorio ga da predmeti još nisu identificirani.

Jedan neimenovani malezijski dužnosnik izjavio je pak da su istražitelji "puni nade ali i opreza". Pregledavaju se satelitske snimke i čeka se vizualna potvrda, dodao je.

Prema Abbottovim riječima, jedan zrakoplov trebao bi uskoro stići u područje gdje su uočeni predmeti, a na putu onamo još su tri zrakoplova. "Zadaća lociranja tih predmeta bit će krajnje teška i možda se na kraju pokaže da oni nemaju veze s potragom za MH370", rekao je predsjednik australske vlade.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa Boeing 777 s 227 putnika i 12 članova posade nestao je 8. ožujka na putu iz Kuala Lumpura prema Pekingu nešto više od sat vremena nakon uzlijetanja. Istražitelji su uvjereni da ga je skrenuo s rute netko tko se dobro razumije u tip zrakoplova Boeing 777-200ER i upravljanje zrakoplovom. U tijeku je potraga bez presedana koja pokriva područje od obala Kaspijskog jezera na sjeveru do južnog Indijskog oceana.

Detaljna naknadna provjera putnika i članova posade nije dovela ni do kakvog korisnog zaključka. Američki FBI pomaže malezijskim vlastima analizirati podatke sa simulatora leta koji pripada kapetanu nestale letjelice, nakon što su prvi rezultati istrage pokazali da su neki podatci na njemu izbrisani početkom prošlog mjeseca.

Potraga, u kojoj sudjeluju brojne zemlje, usredotočena je na dva ogromna koridora, sjeverni od Laosa prema Kaspijskome jezeru, a drugi prema jugu preko Indijskog oceana od Sumatre do zapadne Australije. Australija predvodi potragu u južnome dijelu južnog koridora, a u tome joj pomaže mornarica SAD-a.

Hina