FOTO  Promjena župnika pri HKŽ Sv. Nikola Tavelić u Nizozemskoj

fra Juro Tokalić, fra Mišo Sirovina, Stjepan Čukman , HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj
U Rotterdamu danas 3. srpnja slavljena je svečana misa na hrvatskom jeziku i primopredaja HKŽ Sv. Nikola Tavelić u Nizozemskoj.
Misu je vodio delegat Hrvatske inozemne pastve za sjeverozapadnu Europu i dušobrižnik u Nici Stjepan Čukman uz koncelebraciju dosadašnjeg župnika fra. Juro Tokalića i od danas novog župnika fra Miše Sirovine.
Nakon svete mise fra Juro Tokalić se obratio svima nazočnima i u jednom emotivnom govoru riječima zahvale svima, naročito svojim sad već bivšim župljanima na potpori i aktivnostima svih onih koji su doprinosili boljem radu i razvitku hrvatske zajednice na ovim prostorima . Nakon obraćanja svim nazočnim ,fra.Juro Tokalić se obratio također i rotterdamskom biskupu Johannesu te zahvalio na njegovoj osobnoj podršci i zauzimanju za HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Nizozemskoj.

Rotterdamski biskup Johannes Hermannes Jozefus van den Hende na kraju svečanog euharistijskog slavlja obratio se riječima ohrabrenja i podrške svim vjernicima HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Nizozemskoj te čestitao novom župniku fra.Miši Sirovini, a također i fra.Juri Tokaliću uputio riječi zahvale na dosadašnjoj suradnji te blagoslov i sreću u obavljanju njegove nove dužnosti u Bosni i Hercegovini.

Među brojnim gostima iz nizozemskog kulturnog i vjerskog života ovoj svečanosti su nazočili čelnici hrvatskih vjerskih i političkih udruga kao i djelatnici Veleposlanstva RH u Den Haagu.

Novom župniku HKŽ Sv.Nikola Tavelić i novom duhovniku haških zatvorenika želimo svako dobro i uspješan rad u Nizozemskoj.

Kako je danas bilo u HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Rotterdamu pogledajte u našoj galeriji fotografija.


HERCEGOVINA.info