Progovorila supruga nestalog pilota Boeinga i dala ključnu informaciju

Malaysia Airlines, nestali zrakoplov, nesreća zrakoplova, malezija, malezija, nestanak zrakoplova, misterij, Boeing 777, misterij, telefon, zrakoplov, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, Malaysia Airlines, Komunikacijski sateliti, potraga, Potraga za zrakoplovom, pilot, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, pad, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, Boeing 777, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, nestanak, misterija, Boeing 777, zrakoplov, malezija, guma, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak zrakoplova, istina, Boeing 777, nestanak, istina, nestanak zrakoplova, sabotaža, otmica, Boeing 777, žena, Malaysia Airlines, zrakopolov, Malaysia Airlines, avion, nesreća, zrakoplov, nestanak, Malaysia Airlines, MH17, Malezijski zrakoplov, zračni raketni sustav, sustav BUK, Malaysia Airlines, MH17, Veleposlanstvo Ruske Federacije
... je šutnju kako bi razriješila barem jedan detalj misterija koji i dalje privlači pažnju svjetske javnosti.

Novinar uglednog novozelandskog dnevnika i jedan iskusni pilot te istražitelj zrakoplovnih nesreća trenutno zajednički pišu knjigu o tajnovitom nestanku aviona Malaysia Airlinesa i kažu da im je Faizah Khan u telefonskom razgovoru potvrdila kako je osoba koja je posljednja komunicirala s kontrolom leta bio upravo njezin suprug Zaharie Ahmad Shah (53).

Kako prenosi Jutarnji list, rekla im je da je njezin najstariji sin prepoznao očev glas na snimci kako govori: 'Laku noć Malaysian 370'.

To je u suprotnosti s dosadašnjim službenim tvrdnjama, prema kojima je posljednji pozdrav iz kokpita izrekao Shahov kopilot Fariq Abdul Hamid. S tom je verzijom prvi u javnost izašao šef Malaysia Airlinesa Ahmad Jauhari Yahya, no on je istovremeno naveo da su posljednje riječi glasile: 'U redu, laku noć'.

To je kasnije opovrgnuto, a kao dokaz je priložena i snimka. U međuvremenu su malezijski istražitelji objavili kako nisu sa sigurnošću uspjeli identificirati glas osobe na snimci.

Ako je pilot uistinu bio posljednji čovjek koji je komunicirao s kontrolom leta, a u nedostatku bilo kakvih drugih konkretnih dokaza o eventualnim otmičarima u avionu, sustavom eliminacije odgovornost za nestanak pao bi na Shaha, što su, kako su nedavno izvijestili britanski mediji, navodno zaključili i malezijski istražitelji.

Zamjenik glavnog urednika dnevnog lista Waikato Times Geoff Taylor kaže da su on i koautor knjige koju piše o nestalom avionu Ewan Wilson prvo stupili u kontakt s pilotovim šurjakom Asuadom Khanom, koji živi u malezijskom Penangu. U njegovom su domu napravili trosatni intervju tijekom kojega je isprvo tvrdio da glas iz kokpita nije pilotov.

No, Taylor i Wilson su ga uspjeli nagovoriti da pred njima nazove pilotovu suprugu, kako bi čuli i njezino mišljenje, koje dosad javnosti nije bilo poznato jer se ona klonila medija, a prenosio se tek dio navodnog sadržaja njezinih izjava policiji tijekom nekoliko informativnih razgovora. Ona im je onda kazala kako je njezin najstariji sin sasvim siguran da je glas na snimci onaj njegova oca.

'U nešto više od tri mjeseca otkako je avion nestao nitko iz medija nije uspio dobiti izjavu Zahariejeve udovice. Imali smo sreću da smo baš od nje dobili potvrdu o tome tko je upravljao avionom. To je veliko otkriće jer dosad taj detalj nije bio poznat', izjavio je Taylor.

Posljednje riječi iz kokpita snimljene su oko sat vremena nakon polijetanja aviona iz Kuala Lumpura za Peking, a prije naglog zaokreta prema jugu, odnosno Indijskom oceanu, gdje je dosad bila fokusirana potraga za olupinom. U letjelici je bilo 239 putnika i članova posade, a potraga dosad nije dala nikakvih konkretnih rezultata.

Prema informacijama britanskog Sunday Timesa, malezijski su istražitelji zaključili da je, pod uvjetom da bude potvrđena teorija o namjernom skretanju i mogućem rušenju aviona, glavni sumnjivac upravo pilot. Ključni je razlog taj da on, za razliku od svih ostalih 238 ljudi u Boeingu 777, nije imao baš nikakvih životnih planova.

Nadalje, utvrđeno je i da je na svom privatnom simulatoru letenja imao uprogramirane rute i piste na području gdje je organizirana velika potraga za avionom. Među pistama je i jedna na otočiću usred Indijskog oceana, što je odmah potaknulo nove teorije o tome da avion uopće nije pao. Dodatno sjeme sumnje potaknula je činjenica da su sve te rute izbrisane sa simulatora, što je utvrđeno detaljnim analizama.