FOTO/VIDEO  Procurili novi snimci krvavog napada u Istanbulu

terorista turska
Odgovornost za napad u kojem je podivljali napadač automatskim oružjem ujedno i ranio 69 ljudi preuzeo je ISIS, a turska policija objavila je prvu fotografiju koja prikazuje glavnog sumnjivca.

U međuvremenu se pojavila i nova snimka iz Istanbula koja prikazuje naoružanog napadača kako na ulici ispred noćnog kluba ispaljuje kišu metaka i gađa automobile. Na snimci se vide iskre kako frcaju, a zatim i napadač koji ubija jednu osobu dok ostali trče u zaklon.

Ova snimka prikazuje drugi kut ubilačkog pohoda od onog kojeg je snimila nadzorna kamera sa suprotne strane ulice. Lokalni mediji javljaju kako je policija utvrdila da napadač dolazi iz Uzbekistana ili Kirgistana, te istražuju stoji li ista teroristička ćelija, koja je izvršila teroristički napad na zračnu luku Ataturk u lipnju i iza ovog napada.

Napadač, koji je još uvijek u bijegu, ispred kluba Reina na obali Bospora ubio je policajca te još jednog muškarca, a onda krenuo na ljude koji su bili u klubu.

Turski mediji javljaju kako je ispalio više od 180 metaka, a gotovo dvije trećine ubijenih bili su stranci. Među njima su građani Izraela, Francuske, Tunisa, Libanona, Indije, Belgije, Jordana i Saudijske Arabije.