Preminuo policajac kojeg je jučer napao terorista

tunis terorizam
... rana, a sindikati sigurnosnih službi zaprijetili su prosvjedima ukoliko parlament ne uvede strožije kazne za napade na sigurnosno osoblje.

Osumnjičeni Zied Gharbi uhićen je nakon što je napao dvojicu policajaca u blizini zgrade parlamenta uzvikujući "Allahu Akbar", podsjeća Reuters.

- Naš kolega Riadh Barrouta preminuo je u četvrtak nakon jučerašnjeg terorističkog napada u Bardou - rekao je Walid Hkima, glasnogovornik odjela za državnu sigurnost.

Napadač je 25-godišnjak iz Etadamena, jednog od najvećih i najsiromašnijih naselja Tunisa, koji nije imao nikakve veze s ekstremističkim skupinama, ali je bio pod utjecajem ekstremističke ideologije preko interneta, naveli su dužnosnici.

Sindikati službi sigurnosti su u zajedničkom priopćenju u četvrtak objavili da će parlamentu dati dva tjedna da usvoji novi zakon koji će predviđati strožije kazne za napade na pripadnike snaga sigurnosti.

- Ukoliko parlament ne usvoji ovaj zakon u roku dva tjedna, mi ćemo prestati pružati osobnu zaštitu čelnicima političkih partija i organizirati ćemo prosvjede - dodaje se u priopćenju.