Premijeri šest zemlja u Albaniji

Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka (SNS), apsolutna većina u parlamentu, Izvanredni parlamentarni izbori, Srbija, Aleksandar Vučić, političar, Srbija, Srpska napredna stranka (SNS), Slavko Ćuruvija, srpska radikalna stranka, Srbin, Bosna i Hercegovina, Aleksandar Vučić, srbija bih, Aleksandar Vučić, Srbija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Josip Šimunić, Europski parlament u Briselu, vojislav šešelj, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vučić, Europsko vijeće, eu, zapadni balkan, Bakir Izetbegović, Aleksandar Vučić, Srebrenica, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Republika Srpska, referendum, Referendum RS, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vučić, pomirenje, Aleksandar Vučić, Bruxelles, Srbija, kosovo, matija šerić, Srbija, kosovo, Aleksandar Vučić, matija šerić, Aleksandar Vučić, Hrvatska, Aleksandar Vučić, Srbijanski premijer, Aleksandar Vučić, Haški Tribunal, vojislav šešelj, Aleksandar Vučić, Croatia summit, Dubrovnik, Aleksandar Vučić, poglavlje 26, Srbijanski premijer, A
Premijeri šest zemlja Balkana u četvrtak su u Tirani izrazili želju da Europa financira gospodarski razvoj njihovih zemalja i rekli da će oni na taj način moći jamčiti stabilnost regije.

"Treba nam novac za razvoj infrastrukture i zato se obraćamo Europi. Ako nam Europa ne može pomoći, to nam treba reći kako bismo sami pronašli rješenja", rekao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić u sklopu regionalne gospodarske konferencije na kojoj sudjeluju predsjednici vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

"Financijskom podrškom zajedničkim projektima zemalja Balkana, kao i njihovoj integraciji u Europsku uniju, Europa financira svoju budućnost", ocijenio je albanski premijer Edi Rama.

"To bi pomoglo zemljama regije da jamče stabilan mir, a Europi da se ne nađe u situaciji sličnoj onoj u Ukrajini", rekao je Rama.

U Ukrajini traje sukob između ukrajinske vojske i proruskih separatista. Primirje, zaključeno u veljači u Minsku, uglavnom se poštuje, ali je krhko i sporadični sukobi izbijaju redovno na istoku zemlje.

"Pokušavamo svoje razmirice i sukobe pretvoriti u mostove suradnje i razvoja, što će nam pomoći da svi zajedno budemo u velikoj europskoj obitelji", rekao je kosovski premijer Isa Mustafa.

Vučić je istaknuo da je s albanskim kolegom dogovorio da od Europske komisije zatraže financiranje izgradnje autoputa koji bi povezao albansku luku Shengjin s Prištinom, Nišem i Beogradom.

Sastanak je organiziran u Tirani dan nakon povijesnog posjeta Vučića tom gradu, prvog posjeta jednog predsjednika srbijanske vlade Albaniji.

Hina