VIDEO  Poznato zbog čega je Beograd sinoć bio pod opsadom

vježba beograd

Zbog, kako RTS neslužbeno doznaje, probe akcije "Vihor" policajci naoružani puškama blokirali su Pančevački, Pupinov, Brankov, Stari železnički most, Gazelu i Autokomandu, a policija je bila i na Ibarskoj magistrali, na Bubanj potoku...

Ovakva akcija, kako prenose mediji, naređuje se u situacijama kada je riječ o velikim događajima, pri čemu svaka patrola zna što u tom trenutku treba da uradi.

Pripadnici MUP-a Srbije bili su raspoređeni tijekom noći na nekoliko punktova u gradu. Ibarska magistrala bila je blokirana kod Rušnja, a kolona se protezala do Vidikovca u dužini od oko pet kilometara.

Policija sa dugim cijevima osiguravala je nekoliko punktova i nije bio dozvoljen prolaz ka gradu. Telegraf je ranije pisao da je riječ bila o policijskoj potjeri koja je navodno nastala pošto je vozač "mercedesa" poslije zaustavljanja naglo dao gas i krenuo.

Da je riječ o vežbi, pretpostavlja se, do kraja akcije nisu znali ni policajci na terenu. Promet je normaliziran oko ponoći, a grad su tijekom probe akcije i kasnije nadletali helikopteri.